frisdrankautomaat versus refillpoint
De drankautomaat versus innovatieve refillpoints

datum

We kennen allemaal de oude frisdrankautomaat. Je stopt er €2,50 in en er valt een koud flesje suikerrijke frisdrank uit. Ondanks dat deze drankautomaat je voorziet van een lekker flesje frisdrank, zorgt deze automaat wel voor het verbruik van veel wegwerpplastic, energie en CO2 uitstoot. De plastic flesjes en de energie van de koelende drankautomaat spreken wellicht voor zich, maar wist je dat er ook veel uitstoot door transport bij komt kijken?

 

Dit komt doordat de flesjes frisdrank die in de machine zitten moeten worden geproduceerd en vervoerd over de weg. Het transport dat nodig is voor het produceren, verschepen en vervolgens naar de locatie brengen van een flesje zorgt ervoor dat er schadelijke stoffen vrij komen. Na het opdrinken van je drankje gooi jij je plastic flesje weer weg en belandt deze op de vuilnisbelt of in de natuur.

 

Een klein gedeelte van het plastic, maar 9%, wordt gerecycled. Ook bij recyclen komt negatieve energie vrij door het transporteren en het proces van recyclen. Dat betekent dat jouw flesjes hoe dan ook een negatieve impact levert op mens, dier en het milieu. Dat kan beter!

 

Er komen steeds meer mogelijkheden voor refill op de markt, zo ook refill frisdrank machines. Hier kun jij je herbruikbare fles of glas vullen met (verantwoorde) frisdranken. Duurzame koeling, geen transport van water over de weg en geen plastic afval! Een duurzame vervanging van de originele drankautomaat, net zo makkelijk en lekker.

 

Het refillpoint van iTapToo geeft jou de mogelijkheid je herbruikbare fles te vullen met heerlijke suikervrije frisdranken, zonder kunstmatige zoetstoffen. Hierdoor kun je de hele dag door genieten van een heerlijk drankje zonder nadelige gevolgen. Een refillpoint op jouw school of kantoor? Download onze brochure met informatie over het refillpoint en de dranken.

 

Een innovatieve drankautomaat kopen? Maak hier een online afspraak.

ook interessant: