Nieuwe startup landt in Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode – ITapToo is de naam van de nieuwe startup die is geland in Sint-Oedenrode. In een kantoortoren aan de Oostelijke Randweg hebben de eigenaren Daan Beuting, Martijn Huijbregts en Esmée Noij een plek gevonden. Van daaruit willen ze de markt gaan veroveren met een drankautomaat vol frisdrankvervanger in verschillende smaken. Dat ze ambities hebben is duidelijk, want ze kijken verder dan Nederland.

 

Het begon allemaal op de hogeschool toen ze alle drie een minor ondernemerschap volgden. Ze kwamen bij elkaar in een projectgroep, samen met nog twee andere studenten. De opdracht? Het opstarten van een echt bedrijf. Al snel kwam het idee naar boven om een drankautomaat te ontwikkelen met gezonde drankjes die ook nog eens vele tonnen plastic per jaar zou gaan besparen. “Het is de bedoeling dat je je eigen fles vult. Dat scheelt heel veel (plastic) drinkbekertjes en frisdrankflessen”, legt Esmée de gedachte uit. Zij heeft een marketing en communicatie achtergrond. Daan studeerde commerciële economie en Martijn is afgestudeerd in megatronica. Meer heb je niet nodig, daarom is het niet erg dat de andere twee studenten al snel afvielen toen deze drie jonge ondernemers het bedrijf doorzetten tijdens hun studie.


Je kunt het al tegenkomen

De automaat is rank en daardoor subtiel te plaatsen naast een koffieapparaat. Martijn: “Je kunt ze al tegenkomen. De eerste honderd stuks zijn geproduceerd Er zijn al enkele automaten afgenomen. Onze doelstelling is om binnen nu en vijf jaar vierduizend automaten aan de man te brengen. Dan besparen we zo’n drie ton per jaar aan plastic.” Daan, Esmée en Martijn zijn begin twintig en van de generatie die flink inzet op duurzaamheid. 

Gedreven spreken ze daarom nu met veel partijen om ook een iTapToo af te nemen. “Het is ideaal voor bedrijven of instanties vanaf ongeveer vijftig werknemers. Denk aan ziekenhuizen, maar ook gemeenten of andere overheidsinstanties zijn interessant. Zo zijn we met gemeente Meierijstad in gesprek. Eigenlijk moeten ze wel”, doelt Daan op het feit dat ze in de gemeente zijn gevestigd. Zelf wonen ze in Cuijk en Eindhoven.


Hoewel er vergelijkbare concepten zijn, gelooft het drietal uiteraard dat hun product het beste is. Je tapt uit hun automaat smaakvolle frisdranken, maar niet aangemaakt met siroop. Het is dus gezond en zelfs van geheime receptuur. “Het was lastiger dan we dachten, maar het is gelukt”, zegt Martijn trots.